93 702 91 34 uoi@csapg.cat / Calle: Sant Josep, 21, Vilanova i la Geltrú, 08880 - Horario de lunes a viernes de 8:00 a 21:00

Sensibilitat dental

FONT: http://www.webconsultas.com

Si cada vegada que ingereixes begudes fredes o calentes o quan menges quelcom dolç, notes una punxada breu però aguda, llavors pateixes sensibilitat dental. També coneguda com a hipersensibilitat, es tracta d’un problema bastant comú. De fet, el 33 per cent de la població ho pateix. Però la seva solució és senzilla i està al teu abast si li dediques l’atenció que requereix.

La hipersensibilitat és, en general, temporal i es redueix ràpidament. En aquelles ocasions en què és molt severa i persistent es requerirà un tractament odontològic especialitzat. Tingues en compte que aquest problema dental té una incidència encara major entre les persones d’entre 20 i 40 anys i tendeix a afectar més a les dones que als homes.

Causes de la sensibilitat dental
En primer lloc, i per entendre per què es produeix la sensibilitat dental, cal conèixer la morfologia de les nostres dents. Cada peça dental està composta per tres parts bàsiques. A la zona més profunda trobem el nervi. Sobre ell, protegint-ho com si d’una closca es tractés, es troba la dentina. Aquesta, al seu torn, està recoberta per l’esmalt. ja que l’esmalt no posseeix terminacions nervioses, la sensibilitat dental es produirà quan la dentina quedi exposada.

Bàsicament les causes de la sensibilitat són quatre:

  • En primer lloc, l’abrasió, o el que és el mateix, la pèrdua de l’esmalt pel frec d’un objecte. El motiu més comú és una incorrecta tècnica de raspallat. Un raspallat de dents brusc o agressiu pot provocar una recessió o pèrdua de les genives i que la zona cervical de la dent –el coll– quedi al descobert.
  • En segon lloc es trobaria l’atricció o el desgast exagerat produït pel contacte dent amb dent, exemple d’això pot ser el bruxisme –estrènyer les dents de manera voluntària o involuntària–.
  • L’erosió seria el tercer dels motius causants de la hipersensibilitat. Els agents químics causants de l’erosió d’esmalt dental poden trobar-se en dietes riques en aliments amb una elevada acidesa, en certs productes que s’utilitzen en els blanquejaments o en els àcids gàstrics. En aquest sentit, és freqüent trobar casos de sensibilitat dental puntual en malalts de bulímia o en dones embarassades que manifesten vòmits recurrents durant el període de gestació.
  • Finalment, certs processos odontológicos com l’ortodòncia poden ser la causa de la recessió gingival o de genives que, al seu torn, desembocaria en la sensibilitat.

Existeix la falsa creença que altres procediments, com la neteja bucodental o el tractament periodontal també provoquen la pèrdua de genives i, per tant, hipersensibilitat. En aquest punt cal aclarir que el causant de la sensibilitat és el carrall acumulat en el coll de les dents que, després de la seva eliminació per part de l’odontòleg, pot deixar al descobert la zona cervical.

Author Info

lidia perez

No Comments

Post a Comment

 

Show Buttons
Hide Buttons