93 702 91 34 uoi@csapg.cat / Calle: Sant Josep, 21, Vilanova i la Geltrú, 08880 - Horario de lunes a viernes de 8:00 a 21:00

Mal alè, recomanacions per combatre’l

FONT: http://www.biomanantial.com

El mal alè o halitosis, pot causar-nos inseguretat i el desig de no voler parlar. Cap de nosaltres vulgues que se’ns assenyali per tenir un mal alè, i en general és alguna cosa poc agradable. Solucionar el mal alè amb una pastilla de menta sembla una idea atractiva, però hem de ser conscients que això pot ser una solució temporal i que en general, només serveix per emmascarar el veritable problema.

Higiene adequada
El mal alè es pot deure a una higiene oral deficient, es recomana raspallar-se les dents i la llengua després dels menjars per eliminar restes de menjar, així com evitar la placa bacteriana, a més l’ús de fil dental complementa la higiene diària i pot ser la solució al mal alè.

No obstant això, si comptem amb aquests hàbits però el problema no desapareix, és probable que el mal alè o halitosis, tingui un altre origen.

Beu Suficient Aigua
Una de les causes més comunes del mal alè és la mala hidratació, perquè una boca seca no pot eliminar les restes ni bacteris amb la mateixa facilitat que quan hi ha salivació normal. És per això que el mal alè pot aparèixer com a conseqüència d’una hidratació deficient.

La saliva ajuda a eliminar i neutralitzar els bacteris gràcies a que conté enzims naturals que bloquegen la seva acció i desenvolupament, és per això que la hidratació és important.

Cuida la teva dieta
Certes combinacions d’aliments poden causar mal alè, com barrejar proteïnes i carbohidrats, que fa que la digestió de les proteïnes pot ser una mica més lenta. A més, alguns aliments poden provocar mal alè, tals com l’all, la ceba, les begudes gasoses, el formatge, entre uns altres. Si tens mal alè, revisa si es deu a algun d’aquests aliments, encara que també pot ser indicador d’un problema estomacal, o del sistema digestiu.

Evita consumir massa carbohidrats, especialment una bàsics com els caramels, gelats, sucre blanca entre uns altres, ja que aquests poden deteriorar les nostres peces dentals i afavorir el desenvolupament de càries.

Recomanacions per eliminar el mal alè
Per combatre la halitosis, identificar la causa és primordial, ja que sobre la base d’això, podem triar quina és la millor solució per al problema amb el nostre alè.

Consumeix probiòtics: Els aliments probiòtics són aquells que aporten microorganismes benèfics al nostre cos que afavoreixen una flora intestinal saludable, tals com el iogurt, ja que afavoreixen una bona digestió i eviten problemes de mal alè.

Consumeix fruites i verdures: Els aliments rics en fibra tals com les fruites i verdures poden combatre el mal alè i afavorir la remoció de placa, no obstant això, és aconsellable que es consumeixin crues, alguns exemples són l’api, les pomes i les pastanagues que són cruixents i apropiades contra la placa.

Carbó Activat: Aquest producte és ideal per desintoxicar l’organisme. No obstant això, també es pot emprar per tractar el mal alè, n’hi ha prou amb mastegar una petita porció de carbó activat, per ajudar a eliminar les impureses en la nostra boca. Hi ha els qui també suggereixen afegir-ho a la nostra pasta de dents.

Vinagre de poma: Es pot eliminar el mal alè amb el consum de vinagre de poma: n’hi ha prou amb prendre un got d’aigua amb una cullerada de vinagre de poma diluïda en aquest mitja hora abans dels menjars. Aquest producte ajuda a millorar la digestió i resulta útil per combatre el mal alè.

Gàrgares amb aigua salada: Si perceps que el mal alè prové de la teva gola, és possible que una bona alternativa siguin les gàrgares d’aigua salada, preferentment utilitza sal de l’Himàlaia. Dilueix-la en aigua i realitza gàrgares al matí i abans d’anar a dormir per ajudar a combatre els bacteris en la gola.

Mastegar cardamomo i altres herbes: Algunes plantes poden combatre el mal alè, tals com el cardamomo, la menta, el julivert, el romaní, anet i fonoll, sent molt eficaços quan es tracta d’un problema ocasional. No obstant això, és una solució temporal ja que no estem atacant l’arrel.

Aliments rics en Zinc: el mal alè pot ser una conseqüència d’una deficiència de Zinc, un mineral que afavoreix la salut oral, alguns productes per a la higiene bucal ho contenen, no obstant això, incloure aliments rics en Zinc en la dieta és útil: les llavors de carabassa, el salmó, les ostres, la carabassa i el cacau són alguns exemples.

Tingues en compte
El mal alè pot ser signe d’una malaltia, per la qual cosa si no desapareix, és important que consultis al teu metge i no ho passis per alt.

A més, recorda evitar les esbandides bucals que contenen alcohol, s’han relacionat amb una major incidència de càncer oral.

Realitza una visita al teu dentista regularment, almenys una vegada a l’any. És important realitzar una neteja dental per cuidar l’estat de les nostres dents i la salut oral en general.

Author Info

lidia perez

No Comments

Post a Comment

 

Show Buttons
Hide Buttons