7 Beneficis de somriure que probablement desconeixies

FONT: http://www.naturisima.org

Riure i somriure té un efecte positiu en el nostre benestar, però a mesura que fem la transició de nen a adult, tendim a perdre el costum de practicar aquestes conductes.

Un bon exemple d’això el podem veure en un parc infantil: sovint veiem als nens corrent i rient mentre gaudeixen el moment, d’altra banda els pares se sentin al voltant, plens de les tensions de la vida moderna, amb prou feines somrient de tant en tant per trencar les seves greus expressions facials. Els adults podem beneficiar-nos si ens copiem de l’actitud dels nens i fem més espai en la vida per riure i somriure.

Recerques científiques han demostrat que riure i somriure proporcionen una sèrie de beneficis per a la salut. Més encara, poden tenir un efecte positiu en totes les àrees de la nostra vida. Quan riem i somriem, es produeixen una sèrie de canvis fisiològics en el cos, usualment, sense que estiguem conscient que això succeeixi.

 
7 Beneficis de riure i somriure

 
Neurotransmisores anomenats endorfines s’alliberen quan somriem.

Aquests neurotransmisors són activats pels moviments dels músculs de la cara, els quals són interpretats pel cervell, que al seu torn allibera aquestes substàncies químiques. Les endorfines són responsables de fer-nos sentir feliços, i també ajuden a baixar els nivells d’estrès. Inclús fingir el riure o un somriure funciona ja que el cervell no distingeix entre el real o la falsedat i interpreta la posició dels músculs de la cara de la mateixa manera. Això es coneix com la hipòtesi de la retroalimentació facial. Mentre més s’estimula el cervell per alliberar aquesta substància química més ens sentim més felices i relaxats.

 
Les endorfines ens fan sentir més feliços i menys estressats.

Les endorfines també actuen com analgèsics naturals del cos. Pels que sofreixen de dolor crònic, riure i somriure pot ser un eficaç tractament.

 
A mesura que s’incrementen les endorfines, es redueix el cortisol, l’hormona de l’estrès.

El cortisol és més actiu quan ens sentim estressats ​​o ansiosos i contribueix als sentiments desagradables que experimentem. Baixant els nivells de cortisol podem reduir aquests sentiments negatius.

 
Riure expandeix els pulmons, estira i relaxa els músculs del cos i estimula l’homeòstasi.

Això exercita el cos, reposa l’oxigen de les cèl·lules i ens permet obtenir tots els beneficis d’exercitar el cos.

 
Una bona riallada pot ser una forma eficaç d’alliberar emocions.

Una bona riallada pot ajudar a alliberar emocions, especialment les emocions que tendim a mantenir reprimides en el nostre interior. Tot es veu millor després d’un bon riure i la vida s’aconsegueix veure des d’una perspectiva més positiva. Riure i somriure té implicacions socials positives.

 
El somriure és una expressió atractiva amb més probabilitats d’atreure a la gent cap a nosaltres en lloc de allunyar-los.

Somriure ens fa semblar més accessibles. La interacció amb altres persones es fa més fàcil i més agradable quan es comparteixen somriures i riures, i aquestes conductes són contagioses. Els altres també se sentiran millor i això al seu torn tindrà un efecte positiu en el nostre benestar.

 
Una expressió feliç i positiva seran molt útils a la vida.

Això és particularment cert en les situacions difícils, com per exemple, durant una entrevista de treball: una persona somrient i relaxada indica confiança i capacitat per fer front a situacions estresantes. Això també serà de benefici en les nostres professions, en la construcció de relacions saludables amb els nostres companys i els nostres ocupadors.

 
Còm somriure i riure més sovint

Hi ha maneres senzilles d’incorporar més somriures en les nostres vides:

1. Somriu i riu amb regularitat. Tal com esmentem amb anterioritat, el cervell no sap diferenciar entre un somriure fals i un real. Riure més sovint no només ens farà sentir millor, sinó que també ens farà més propensos a somriure i riure de manera més espontània.
2. Veure pel·lícules o programes de televisió divertits. Aquesta és una excel·lent manera d’injectar una mica d’humor instantani en les nostres vides. En evitar programes o pel·lícules negatives, també podem obtenir una visió més positiva i alegre sobre la vida la qual cosa ens brindarà més oportunitats per a regnes.
3. Passar més temps amb amics i familiars que ens fan sentir bé. Envoltar-nos de persones amants de la diversió, optimistes i feliços despertaran el nostre el seu costat positiu; ens contagiarem amb la seva alegria i positivisme de manera inconscient i acabarem per imitar els seus patrons de comportament.
4. Trobar coses que ens facin somriure. Una vegada que comencem, de manera conscient, a buscar totes les coses que són divertides i edificants, estarem més en sintonia amb elles i més disposats a participar en moments de riallades espontànies.

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *