Malaltia gingival, què és?

FONT: http://www.parodontax.es

Ajuda en el tractament de la malaltia gingival

Amb la següent informació volem ajudar a entendre la salut de les seves genives. La malaltia gingival és important i no s’hauria d’ignorar. Si té algun dels símptomes esmentats, hauria de consultar a un dentista o higienista.

La malaltia gingival es produeix a causa de la placa, que és una pel·lícula de bacteris que es forma constantment sobre les dents.

Si es deixa, aquesta placa s’acumula entre les dents, irritant i inflamant les genives.

Quan es produeix la inflamació, es pot formar un espai o «bossa» sota la dent. Com més gran és la quantitat de placa bacteriana, més gran és també la profunditat de la bossa. Això pot fer que es retreguin les genives, quedant les dents més exposades.

Si no es tracta, la bossa pot arribar a ser tan gran que les dents podrien afluixar i caure, o que fins i tot fos necessari extreure’ls.

Curs de la malaltia gingival:

 


  • Genives saludables

  • Inflamació de las genives

  • Inflamació amb mínima pèrdua òssia
  • Major inflamació i pèrdua òssia

La malaltia gingival té tres etapes diferents:

 

1. Gingivitis
2. Periodontitis
3. Periodontitis avançada
Gingivitis

Gingivitis significa inflamació de les genives. Es produeix quan la zona de les genives que està al voltant de les dents adquireix un color vermell i està inflamada. Les genives inflamades sagnen amb freqüència durant el raspallat.

Si no s’aplica un tractament, la gingivitis de llarga durada pot convertir-se en gingivitis greu o periodontitis.

Periodontitis

La periodontitis és una malaltia gingival més greu. Es produeix quan el teixit de les genives s’ha vist afectat i s’han començat a formar les bosses. A més, la periodontitis també implica la degradació de l’os, el que pot donar com a resultat la pèrdua de dents.

La periodontitis és irreversible, pel que és necessari interrompre la seva progressió com més aviat millor mitjançant un tractament dental i l’ús de productes antibacterians, d’acord amb la recomanació del seu dentista.

Periodontitis avançada

La periodontitis avançada es produeix a causa de la presència contínua de bacteris que provoquen el retrocés de les genives, el que fa que es deixin anar les dents. Finalment, això pot derivar en la pèrdua de dents.

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *