Quines són les causes de les càries a les dents?

FONT: http://www.oralb.com.gt

És necessari identificar els factors de risc associats amb la càries
La càries és una malaltia comuna en les dents, no obstant això, les etapes inicials de la deterioració dental poden prevenir-se amb el raspallat i ús del fil dental amb regularitat.

Això no és tot, hi ha certs factors que augmenten el risc de deterioració. La mala higiene bucal per eliminar la placa és un factor principal de risc, però també s’han de prendre en compte aquests següents factors:

  • Begudes i aliments específics: aquells que es peguen en les dents augmenten el risc de formació de càries. Tots els aliments a força de sucre i midó, com a llet, mel, panses, caramels, cereals i pa contribueixen en gran manera a produir la placa dental.
  • Consum freqüent de llaminadures: existeixen algunes recomanacions que consisteixen en el consum de petites porcions de menjar cada dia per perdre pes o mantenir el pes perdut, no obstant això, és preferible recordar que, en consumir llaminadures amb freqüència, sense importar el tipus d’aliment, l’àcid en el menjar es manté per més temps i danya les dents. Un altre aspecte a considerar és: raspallar-se les dents després de cada menjar; això no només elimina la placa, sinó també ajuda a seguir la dieta perquè una major sensació de neteja en la boca i redueix la propensió al consum de llaminadures.
  • Consum d’aigua mineral en comptes d’aigua potable: moltes persones manifesten la seva preocupació per la qualitat de l’aigua potable a la seva àrea, però els sistemes de distribució contenen fluor, que contribueix a la salut bucal en ajudar a protegir l’esmalt de l’acumulació de placa. Es recomana revisar les etiquetes de l’aigua mineral (algunes ja inclouen fluor). Si es tenen nens, s’ha de consultar amb l’odontòleg sobre la quantitat de fluor requerida per ajudar a prevenir la placa i contribuir amb la salut bucal.
  • Genives retretes: si les genives es retreuen, les plaques poden aparèixer prop de l’arrel, zona que no està protegida per l’esmalt i està propensa a la deterioració.

Publicado

en

por

Etiquetas:

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *