La dieta ideal per a unes dents sanes

FONT: http://muysaludable.sanitas.es/

 

Sabem que el que mengem i bevem afecta la salut de tot el nostre cos: òrgans, músculs, i fins i tot als nostres dents.

Per tenir cura de la salut de les nostres dents no només hem de tenir cura de la higiene bucal, sinó que també és convenient introduir una sèrie d’aliments que ens ajudin a mantenir la nostra boca en perfectes condicions.

 

Els aliments que ens ajuden a mantenir unes dents sanes

Quin tipus d’aliments hem d’introduir o mantenir en la nostra alimentació per assegurar la nostra salut bucal? En primer lloc, el més important de tots: l’aigua . L’aigua és indispensable per a la vida i ens proporciona una bona hidratació per a tots els teixits. A més, beure aigua estimula la producció de saliva, que neutralitza els bacteris que es troben a la boca.

Els aliments cruixents com les pomes, les pastanagues o les branques d’api menjars a mossegades són una forma genial de netejar la boca i els espais interdentals. Podem incloure’ls en amanides o consumir-los com snacks entre hores.

La dieta ideal per a unes dents sanes
La dieta ideal per a unes dents sanes

També els aliments rics en polifenols com els llegums, les fruites i verdures de color vermell (maduixes, nabius i gerds, albergínia i remolatxa), i begudes com el te vermell i el te negre han de formar part de la nostra alimentació. Els polifenols actuen com un bactericida natural, fent que els bacteris de la boca no proliferin.

La vitamina C continguda en fruites com la taronja, els kiwis o verdures com el pebrot i el bròquil també fa que siguin bones per a la salut dental, ja que ajuden a mantenir el col·lagen en les genives.

El calci i el fòsfor formen part de l’estructura de diferents teixits, entre ells les dents, i podem trobar-los en els lactis i en els seus derivats: iogurts i formatges.

 

Compte amb les càries

Les càries són les principals enemigues d’una dentadura sana. Aquestes es creen mitjançant la producció d’àcids formats per la fermentació de bacteris que provenen del sucre . Quan consumim sucres, aquests es distribueixen en la nostra placa dental i allà es metabolitzen per microorganismes que els converteixen en àcids. L’acció d’aquests àcids va desmineralizando l’esmalt i les proteïnes de la dent.

L’Organització Mundial de la Salut recomana que no més d’un 10% de les calories totals de la dieta provinguin dels sucres, tot i que fa poc s’havia pensat en reduir aquesta quantitat a un 5%. Hem de ser conscients del sucre que consumim en la nostra dieta , tant refinat com a través dels productes processats, per reduir la seva quantitat i la freqüència de les preses.

Aquestes mesures s’han de complementar amb les revisions periòdiques a l’odontòleg i un bon raspallat, després de cada menjar així com l’ús de col·lutoris sense alcohol i amb fluor (un cop al dia) i la seda dental fluorada (també un cop al dia).


Publicado

en

por

Etiquetas:

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *